Angol szépkiejtési verseny az általános iskolában

2017. február 27-én megrendeztük a hagyományos szépkiejtési versenyünk iskolai fordulóját.

A résztvevőket Bácsyné Nyíri Éva igazgató helyettes és Szeifert Gyöngyi tanárnő, tantárgyfelelős köszöntötte. Elmondta, a szépkiejtési verseny lényege, hogy a diákok megtanulnak egy saját maguk által vagy felkészítőjük közreműködésével kiválasztott, korosztályuknak megfelelő verset, mesét, történetet, és azt előadják a zsűri előtt. Hozzátette: a megyei fordulóra a felső tagozatosok legjobbjai jutnak tovább, de a negyedikeseket is meghívják, hogy szokják a verseny hangulatát és szellemiségét, átérezzék az angol nyelvtanulás szépségét és fontosságát. A tanárnő bemutatta a háromtagú zsűrit: Bujtás Barbara a Euroexam bloggere,számos nemzetközi projekt résztvevője, Szalay Katalin, a Református Általános Iskola Balatonfüred angol tanára, Moór Bence a Lovassy László Gimnázium diákja, az Általános iskola volt tanulója. A 2. c. osztályosok Szeifert Gyöngyi felkészítésével adtak rövid műsort, hogy oldják a verseny okozta feszültséget.

Szücs Barbara 8.c.osztályos diáklány konferálásával kezdetét vette a tudáspróba, mely a következő eredményt hozta:
 
4. osztály:
1. Buza Blanka 4.c.
1. Révész Enikő 4.c
 
5-6.osztály
1. Szabó Martin 6.c.
1. Maser Márk 5.c.
2. Németh Nikolett 5.c.
3. Sáfrány Cseperke 5.c.

7-8.osztály
1. Moór Balázs 7.c.
1. Simányi Viktória 8.a.
2. Sáfrány Zorka 8.c.
3. Molnár Csilla Noémi 7.c.

A megyei versenyre az első helyezettek jutottak tovább. A tanulókat Hegyi Mariann, Szeifert Gyöngyi és Tribel Enikő készítették fel.  
A versenyzőket és a zsűritagokat a szülői munkaközösség látta vendégül. A díjakat, értékes angol nyelvű könyveket az MM Publications Kiadó biztosította.