KIHÍVÁS NAPJA

Május 25-én került  sor a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében a Kihívás Napjára. Ezen a napon országszerte közösségi sportrendezvényeken vehetnek részt a mozogni vágyók.
Az esemény már 25 éves múltra tekint vissza hazánkban, és az évek alatt több mint 1600 hazai település vett részt a mozgást és az egészséges életmódot népszerűsítő programban.  
E nagyszerű eseményhez csatlakoztunk mi is az 1/a osztály tanulóival , s a Segítő Kezek Háza fogyatékkal élő gondozottaival egy különleges közös tornával, a Reguly Antal Általános  Iskola alsó tagozatos tornatermének épületében.
A torna Prof. Zhu Zong Xiang módszere szerinti 3-1-2 meridián torna, Dr Eőry Ajándok
a biológiai tudományok kandidátusának, háziorvos-természetgyógyászának , az Európai
3-1-2 meridián torna nemzetközi oktatójának ajánlásával történt. Ez a mozgásforma bizonyítottan hatékony egészségmegőrző gyakorlatsor, melyet most már nagyon sokan megtapasztaltak, és bizonyosságot szereztek róla. Ez a bizonyosság az, ami hitelessé teszi a módszert. Eszköztelen, beruházást nem igényel, ingyenes, mellékhatás mentes és a legfiatalabb korosztálytól a legidősebb korosztályig, egészséges, beteg, tolókocsis, hajléktalan, mindenki gyakorolhatja.
Ugyan ezt a tornát ezen a napon 77 helyszínen 1925 ember tornázta kisebb-nagyobb csoportokban, klubokban , idősek otthonában, művelődési házakban országszerte, s határon túl.

A mi kis csapatunk nagyon fegyelmezetten, kitartóan, ügyesen végezte, s előtte rendszeresen gyakorolt, a  nevelő  pedagógus kollegák közreműködésével.

Ezúttal is  köszönöm az együttműködést Katona Péterné Juditnak , az 1/a osztályos tanulók  osztályfőnökének , és Szemmelveiszné Pécsi Ildikónak a Segítő Kezek Háza gyógypedagógusának!

Jövőre sem hátrálunk meg!  A közös tornához bárki csatlakozhat! Szívesen látjuk!
 
Döméné Janni Ildikó iskolavédőnő
3-1-2 meridián torna klubvezető