Kép-újság: Grincs járt a suliban

Bekopogtattunk az egyik osztályterembe, és egy fura figura nyitott ajtót...

Aztán megnyugodtunk, mert hamarosan már a színpadon találkoztunk vele.

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Ma, mint Ti” színjátszó csoportja Grincs (Kállai Roland) történetét mutatta be a közelgő ünnep alkalmából az „F” épület aulájában 2015. december 17-én, csütörtökön, a délelőtti órákban.
 
A gyermekszínjátszók nagy szeretettel adták át diáktársaiknak a darabot, amely arról szól, hogy a zöld mogorva szörny ellopja Kifalva karácsonyát. Teszi mindezt azért, mert csúnyán megtréfálják őt a lakók, akiknek minden figyelmét az ajándékok vásárlása köti le, ahelyett, hogy egymásra koncentrálnának. Egyedül egy kis lányka, Cindy (Szűcs Barbara) elégeli meg ezt az életmódot.

Az előadás további szereplői Simon Nikolett, Heblinger Zsolt, Bíró Marcell, Kaufmann Adél, Varga Noémi, Biber Cintia, Dávid Andrea és Dávid Boglárka voltak, közreműködött Kovács Luca, Takács Krisztina, Tóth Zsófia, Csomai Jázmin, Bodor Sára, Szabó Brigitta és Bolla Áron. 
 
Nyáriné Nagy Angéla rendező elmondta, az iskola vezetése kérte fel őket egy karácsonyi előadásra, amelyre októberben kezdték a próbákat. A tanárnő hozzátette, hogy már korábbi produkciókban is együtt dolgozott a Reguly Antal Szakképző Iskola Kollégiumának két nevelőtanárával, Gecsei Judittal – aki a forgatókönyvet írta – és Nyári Zoltánnal, aki a 2014-es  darab bemutatóját segítette.
 
Megtudtuk azt is, hogy az áprilisban megrendezésre kerülő színjátszó találkozóra egy vidám történettel készülnek, melynek „Reklámcsalád” a címe. 


A szereplők a végén együtt énekeltek, később Grincs is csatlakozott hozzájuk

Kelemen Gábor
www.zirc.hu