Kép-újság: Párnacsata a téren

Két gyermek labdázott a téren. Jött két másik, hogy erőszakosan elvegyék tőlük a játékszert. Ebből aztán hatalmas villámcsődület támadt, kitört a Rákóczi téri párnacsata.

Kép-újság, 178. szám
 
2015. 05. 20.
 
Párnacsata a téren

„Aki ver, az nem haver, vezesd le a feszültségedet inkább egy kispárnán!” – adta ki a csatába hívó jelszót a kapitány, és ekkor előkerültek a különböző színű, hímzésű fegyverek, püfölte egymást a lány és a fiú sereg, s miután sikerült levezetni a játékos feszültséget, újra a hónuk alá vették harci eszközüket.

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola flash mob-bal, magyar nevén villámcsődülettel zárta a közelmúltban megtartott, iskolai erőszakra felhívó programját. Az alapvető emberi jogokat, szabályokat ismertető színes plakátok mellett már akkor is kihelyezésre került egy kispárna az aulában, de akkor még senki sem gondolta, hogy ezt a fegyvert egyszer el is fogják sütni. Benczikné László Ildikó főszervezésében, több pedagógus közreműködésével valósították meg céljaikat, kampányoltak a békés emberi együttélés mellett.


Nyugodt napnak indult, ezért aztán a járókelők is meglepődtek, amikor egyszer csak egy csata kellős közepébe csöppentek 

Az egyik „párnaharcost”, Kiss Rebeka 4.c osztályos tanulót megszólaltattuk az izgalmakat követően, milyen élményekkel, információval gazdagodott a program során.

– Ildi néni nagyon jó programot szervezett a számunkra, aminek úgy gondolom, már most vannak eredményei az iskolában. Az osztálytársaimnak és nekem is nagyon tetszettek a püfölő párnák és a plakátok. Az előadásokból a legjobban az a gondolat maradt meg bennem, hogy ha bántalmaznak minket, akkor mondjunk csak annyit: „Állj!”.

Kelemen Gábor
www.zirc.hu