Levente Péter Bakonybélbe látogatott

A Szent Gellért Tagiskola valamennyi tanulója tanáraikkal nemcsak nézője, de vidám és játékos résztvevője is volt a Csodás hétköznapok című műsorának. A lehetőséget megköszönjük Palotás Dóra könyvtárosnak.

Minden korosztálynak egyaránt tanulságos, megható és elgondolkodtató történetbe szőtt mondanivalóval érkezett hozzánk Péter bátyó, az ország Móka Mikije. Az Égből pottyant mesék ismerős dalaival színesebbé varázsolva az előadást megtanította a kicsi és a nagyobb gyermekeket hogyan kell köszönni, megköszönni, édesanyáknak kezet csókolni, beszélgetni a tárgyakkal és játékeszközök nélkül játszani.

Az Ész nélküli kalap, a Széklány, a Bólogató ruhafogas, továbbá anya, apa (Bödő Csenge - Berkes Balázs) szereplőként - és képzeletben: dédpapa és dédmama, unoka és unokatestvérek,  mind- mind szerepet kaptak Péter bátyó kézzel megfoghatatlan játékában.

A program végén pedig nem vastapssal, hanem kézérintéssel búcsúzott (ami Európában egyedüli) minden egyes gyermek és felnőtt érdeklődőtől, mely legszemélyesebb és legmeghittebb befejezése volt az előadásának.