Farsang 2009

Ismét eltelt egy év s elérkezett a gyermekek számára leginkább várt esemény: a farsangi bál.
Idén február 6-án és 7-én került megrendezésre a Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola hagyományos farsangi bálja.
A bál, mint mindig, műsorral kezdődött. Iskolánk 7. évfolyama december és január hónapban Gacza Roland tanár úr segítségével latin táncokat tanultak. A tanfolyam végére az osztályok a mambó, a szamba, a rumba és a contry alaplépéseire épülő koreográfiát sajátítottak el, amit először a farsangi bálon láthatott a nagyérdemű. A 7. évfolyamon kívül a 6.c osztály disco táncot mutatott be, Dr. Kozma Zoltánné 5.a osztálya pedig kedvenc angol nyelvi dalára készített táncot. A legnagyobb sikert azonban minden kétséget kizárólag a 6.a osztály Hotel Menthol című műsora aratta, amelyben Pécsváradi Tímea tanárnő koreográfiájára Varga Zita tanárnő és Kovács Péter tanár úr ropták a táncot a hatodikos gyerekekkel együtt.
A műsor után közel 150 gyerek karaokizott az elmúlt évtized slágereit énekelve. A tombola sorsoláson Hófehérke 7 törpéje segédkezett. Mindezek után pedig tánc volt, ha nem is hajnalig.
Az alsó tagozatosok farsangja elképzelhetetlen lenne a jelmezes felvonulás nélkül. A műsorban a felső tagozatos vendégszereplők mellett az első osztályosok hagyományos német nemzetiségi játékát láthattuk Mészárosné Gelesz Edina közreműködésével, Szöllősi Krisztina 3. osztályos angol nyelvi dalokkal készült és a 2.a osztály Katona Péterné segítségével kakasnak öltözve mutatta be műsorát.
Az elmaradhatatlan limbó-tánc ismét nagy sikert aratott, a tombola sorsoláson pedig újra Hófehérke és törpéi igyekeztek minél több nyereményt átadni a gyerekeknek.
Farsang minden évben van, reméljük, hogy a következő évben is ilyen sikeres lesz!

(Képek a galériában.)
{comments}