Három zirci arany az országos döntőn!

Kiemelkedően szerepeltek a zirci sportlövők a diákolimpia országos döntőjén, melynek Bonyhád adott otthont a hétvégén.

Az MTTSZ Területi Klub Zirc felkészítésében és a zirci általános iskola színeiben résztvevők három csapatbajnoki címmel tértek haza a Tolna megyei városból. A Bittmann Kata, Vintze Regina, Lingl Nóra összetételű hármas a nyíltirányzékú légpuska és légpisztoly húszlövéses számok csapatversenyében is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel korcsoportjában, a fiúk között pedig a Horváth Bálint, Bittmann Zoltán, Csillag Gábor alkotta csapat nyerte a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számot az általános iskolás fiúk versenyében.

A lányok mindkét fegyvernemben első helyen végeztek az országos döntőn, a fiúk a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban bizonyultak a legjobbnak (Fotók: Lingl Zoltán)

Egyéniben a legjobb eredményt Horváth Bálint érte el a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban az általános iskolás fiúk között. Negyedik helyen végzett úgy, hogy egyforma köregységet lőtt a harmadik helyezettel, végül a jobb második sorozat döntött vetélytársa javára. Bittmann Zoltán kilencedik helye is szép eredmény. A lányok között ugyanebben a kategóriában Vintze Regina ötödik lett. Bittmann Kata légpuskában és légpisztolyban is a tizenegyedik helyet szerezte meg korcsoportjában. A középiskolás fiúknál légpuska húszlövéses számban Mihályfi Vendel az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Kelemen Gábor
www.zirc.hu