Németországi élményeink

Iskolánk 2016-ban sikeresen pályázott az Erasmus + projektre. 5 ország iskolájával együtt (Olaszország, Törökország, Macedónia, Németország, Magyarország) veszünk részt ebben a munkában. Eddig Olaszországba és Macedóniába látogattunk el, illetve tavasszal mi láthattuk vendégül a résztvevő delegációkat.  2017. október 23-28-ig a németországi Plüderhausenben találkoztak a projekt tagjai. Iskolánkat 9 diák és 5 tanár képviselte.
 
Előzetes feladatként mind az 5 ország kapott egy-egy történetet valamelyik másik résztvevő történelméhez kapcsolódóan, és azt kellett megjeleníteni.

A zirciek az olasz Medici-család életének egy szakaszából készültek föl. Zenés, táncos árnyjátékkal tettük különlegessé és mozgalmassá az előadásunkat. A bemutató napján elsőként került ránk a sor. Óriási sikert aratott a gyerekek hibátlan előadása, amely angol nyelven történt, hiszen az egész találkozó közös nyelve az angol.

A délutánokra sportprogrammal készültek a házigazdáink, illetve ellátogattunk Stuttgartba az állatkertbe, és a közeli Schorndorf meseszép városközpontját ismertük meg.

A gyerekeket német családok látták vendégül, akik mindenben igyekeztek a kedvükre tenni.  Felejthetetlen napokat töltöttünk Németországban. Mi sem mutatja jobban, mint a hazaindulás előtti könnyes búcsú a vendéglátóktól.

A projekt legközelebbi és egyben utolsó állomása 2018 tavaszán Isztambul lesz.

A  Németországba kivitt árnyjátékos előadásunkat a tavaszi iskolai gálán bemutatjuk, így aki szeretné megtekinteni, szeretettel várjuk erre az alkalomra.