Jobb körülmények között a gyerekek

Megújult az általános iskola Köztársaság utcai épületének vizesblokkja
 
Javarészt önkormányzati forrásból, vállalkozók és civilek támogatásának segítségével sikerült felújítani a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületének földszinti vizesblokkját.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete júliusi, rendkívüli ülésén döntött arról, hogy saját forrás bevonásával elvégzi a szükséges felújítást, és ehhez felajánlásokat is gyűjt. Pályázati forrás ennek a beruházásnak a megvalósítására nem volt elérhető, ugyanakkor a beavatkozás nem várhatott tovább magára, hiszen harmincöt éves állapotokat kellett felszámolni.
 
A régi burkolatot, aljzatot elbontották, a teljes alapgépészet megújult, ami egyben a második és a harmadik szint jövőbeni lehetséges fejlesztésének a megalapozását is jelenti. A régi válaszfalak elbontásra kerültek, helyettük korszerű, tágasabb WC-fülke rendszer került kialakításra a helyiségben.

Az önkormányzat valamivel több, mint 4 millió forintból végezte el a beruházást, a vállalkozók által felajánlott díjmentes munkavégzés értéke 650 000 forint volt, s 846 565 forint pénzbeli támogatás érkezett. A városunkra jellemző társadalmi összefogás ezúttal is megnyilvánult, jótékonysági rendezvény, egyéni vállalkozók, közösségek, magánszemélyek járultak hozzá a cél megvalósításához.  
 
Zirc Városi Önkormányzat ezúton is köszöni a felajánlásokat, és bízik abban, hogy a felújítást a további vizesblokkokkal és az iskola egyéb helyiségeivel is tudja folytatni annak érdekében, hogy a gyerekek jobb körülmények között végezhessék tanulmányaikat.

Kelemen Gábor
www.zirc.hu