Övék volt a zirci sport

Négy helyszínen összesen kilenc sportágat próbálhattak ki a gyerekek a városunkban első alkalommal megrendezett „A Zirci Sport Legyen A Tied!” programon.

Az iskolások szervezett keretek között látogatták a rendezvényt, de bárki kipróbálhatta a zirci sportágakat reggel kilenctől délután kettőig. A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tornatermében az aikido, a judo, a kézilabda, a kötélugrás és a sportlövészet mutatkozott be, az iskola aszfaltos placcán labdarúgás, a Rákóczi téri sportpályán tenisz és kosárlabda várta az érdeklődőket, a Tanuszodában pedig lehetőség nyílott a vízilabda kipróbálására is.

Nemcsak a gyerekek ismerkedtek a különböző sportágakkal, hanem a különböző sportágak képviselői is ismerkedtek egymással, így például a judósok előszeretettel fogtak sportpuskát és kézilabdát a kezükbe, a tatamin táncos és kötélugró lányok mutatták meg ügyességüket. Látványos bemutatók, kreativitás és a sport iránti határtalan szeretet jellemezte az egyesületek, csoportok megjelenését, a gyerekek pedig felszabadultan vették birtokba erre a napra a zirci sportágakat.  

A programot Zirc Városi Önkormányzat szervezte. A bemutatókat tartották: Balaton Vízilabda Klub, Football Club Zirc Sportegyesület, MTTSZ Területi Klub Zirc, Veszprémi Kézilabda Alapítvány „Zirci Sólymok” Csoportja, Vincze Judo Club Zirc, Zirci Aikido és UCC Harcművészeti Központ, Zirci Kötélugró Csoport, Zirci Tenisz Klub Sportegyesület. A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség lövő kapukkal támogatta a rendezvényt, így a gyermekek számára izgalmasabb volt a labdával történő célba találás. A Tanuszodát ezen a napon a zirci gyerekek ingyenesen látogathatták. 
 
Alább az eseményről készült képriportunk következik.



Kelemen Gábor
www.zirc.hu